Двудневно обучение за дистрибутори на фирма Hörmann


Двудневното обучение за дистрибутори на фирма Хьорман се проведе на 12 и 13 март в хотел Акорд в гр. София с лектори от заводите Hörmann Amshausen и Hörmann Seuster в Германия.

През първия ден от обучението лекторът Робин Шведе от завод Hörmann Amshausen описа предимствата на гаражните врати Rollmatic и Berry.

Според Робин Шведе нивото на ветроустойчивост при вратите RollMatic и Berry  е много добро, като те имат максимални по 5-степенната скала параметри. Продуктите притежават специални сертификати, отговарящи и на най-големите европейски изисквания. Вратите са по-издръжливи на ежедневното натоварване в сравнение с вратите на конкурентите, като важен момент е и ниското ниво на шум при работата им. Те са изключително надеждни  в случай на взлом и имат отличен баланс на пружините, което прави движението им лесно и плавно.

През втория ден на обучението на Hörmann лекторът Жак Оптрот от завод Hörmann Seuster представи новостите при бързо движещите се врати на фирмата. Основно нововъведение е светлинната решетка, която обезопасява вратата и нейната работа, като по този начин вече не се налага физически контакт с нея и това е удобно и сигурно за всеки един потребител.