КОНТРОЛ НА СЕКТОРА ЗА СТЪКЛОПАКЕТИ И ПРОЗОРЦИ


Във връзка със засилените проверки на стъклопакети и дограми, които Държавната агенция за метрологичен и технически контрол (ДАМТН) стартира на територията на цялата страна и по повод резултатите от първия ден на проверката, сдружение “Български врати, прозорци и фасади” (СБВПФ) приветства навременните мерки, изразявайки своята готовност за сътрудничество и предоставяне на експертна помощ в процеса на регулиране в сектора.    

“Затова сдружение “Български врати, прозорци и фасади” предлага правна и експертна помощ на членовете си с цел ускоряване на този процес. Управителният съвет и служителите в офисите ни са готови да направят проучване по всеки възникнал делови въпрос и да предприемат съответните законосъобразни действия, за да защитят интересите на предприятията, обединени в сдружението” – думи на председателя на БВПФ Христо Щерев.

 

“В същото време се обръщаме и към потребителите – специално за тях сме събрали в брошура всички задължителни елементи, за които трябва да внимават, когато избират дограма”, допълва Щерев и предупреждава, че това важи с пълна сила и за масовото саниране по националната програма.