4та национална конференция


От 11 до 13 ноември 2016 г., в х-л „Санкт Петербург" в град Пловдив се проведе 4та Национална конференция „Новости, тенденции и нормативни изисквания в производството на врати, прозорци и фасади", организирана от Сдружение „Български врати, прозорци и фасади".

На конференцията присъстваха лектори и представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Арбитражния съд към КРИБ, Българска агенция за експортно застаховане, медии.

В рамките на форума се състоя кръгла маса по проблемите, свързани с пускане на пазара на строителни продукти, а сред обсъжданите теми бяха: оценяване съответствието на строителните продукти, съгласно изискванията на Регламент 305/2011; иновации; влияние на нормативните изисквания; предимствата на арбитража, препоръчителни клаузи и др.

Участие взеха представители на фирми производители на врати, прозорци, фасади стъклопакети, профилни системи, обков стъкла и др.

Презентаци представиха някои от водещите фирми в сектора - Рехау, ВБХ България, ЕТЕМ България, Новоферм, Аликьонигщал, Аксес Новело, Фундермакс, Силико.